BanjalukaLive

Mon05212018Banjaluka: Uskoro nove javne česme

banski_dvor2

Banjalučani će uskoro dobiti tri javne česme koje će se nalaziti na lokacijama u užem centru grada.

Izgradnja česmi će dobro doći svim građanima kako bi se rashladili u toku vrelih ljetnjih dana koji predstoje.

Milenko Šajić, portparol Administrativne službe grada, kazao je da je u toku izrada urbanističko-tehničkih uslova sa analizom lokacija za izgradnju javnih česmi na užem centralnom području Banjaluke.

"Prve tri česme koje će biti izgrađene biće pozicionirane na lokacijama kod gradske tržnice, odnosno u parkiću pored saobraćajnice Bulevar cara Dušana, zatim u parku 'Kupusište' i na zelenoj površini kod Narodnog pozorišta RS, u Aleji svetog Save", rekao je Šajić za "Nezavisne novine".

On je dodao da su pomenute lokacije pozicionirane na mjestima na kojima je velik intenzitet kretanja pješaka.

Nakon izrade urbanističko-tehničkih uslova, kazao je on, pristupiće se izradi projektne dokumentacije za navedene tri lokacije, nakon čega će slijediti izgradnja česmi.

Šajić je napomenuo da su u centru grada već postavljene javne česme ispred hrama Hrista Spasitelja.

Građani se slažu da bi im česme dobro došle tokom ljetnih dana kada su u Banjaluci visoke temparature.

Banjalučanin Miloš Malešević kazao je da bi javne česme koristile svim građanima koji su zbog obaveza prinuđeni da se kreću gradom po visokim temparaturama. Kako je istakao, vrućine su već počele iako ljeto kalendarski još nije ni na pomolu.

"Prošle godine na česmama kod hrama Hrista Spasitelja su se pravili redovi za vodu, tako da bi me radovala izgradnja novih. Pored toga, pitka voda javno dostupna bi napravila i uštede u džepovima građana jer ne bi morali kupovati flaširanu vodu na svakom ćošku", rekao je Malešević.

(BLLIVE)