BanjalukaLive

Mon12112017Akcija za pomoć trogodišnjoj Sofiji

sofija2303

Humanitarna organizacija "Budimo ljudi" iz Banjaluke pokreće humanitarnu akciju za pomoć trogodišnjoj Banjalučanki Sofiji Mićević, oboljeloj od akutne limfoblastne leukemije, kako bi se prikupilo 270.000 dolara neophodnih za ljiječenje u SAD koje bi joj moglo spasiti život.

Sofiji je u novembru prošle godine u Beogradu urađena transplantacija koštane srži, ali je njen organizam odbacio kalem, saopšteno je iz ove organizacije i dodato da je jedino što je još preostalo u borbi za njen život hitno liječenje u bolnici "Džon Hopkins" u Baltimoru, prenosi "Glas Srpske".

"S obzirom na to da ljekari u Beogradu Sofiji ne prognoziraju više od tri mjeseca života, akciju moramo sprovesti odmah. Pozivamo sve humane ljude da podrže ovu akciju, koja će trajati naredna dva mjeseca i da zajedno pomognemo Sofiji", poručeno je iz ove organizacije.

Koordinatoor akcije Daniela Ratešić rekla je Srni da je u okviru tih aktivnosti podnesen zahtjev kompaniji "M:tel" za aktiviranje humanitarnog broja od 1. aprila, te najavila održavanje humanitarnog koncerta u banjalučkoj Sportskoj dvorani "Borik".

Ona je dodala da su u toku dogovori sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem o održavanju donatorske večere.

"Posredstvom žPošta Srpskež privrednim subjektima biće proslijeđene molbe za uplatu novčane pomoći. Javio nam se i veći broj građana Banjaluke i okolnih mjesta koji su izrazili želju da kao volonteri učestvuju u ovoj humanoj akciji", naglasila je Ratešićeva.