BanjalukaLive

Sun04222018Zimzograd od 7. decembra do 5. januara

zimzograd promo2511

"Zimzograd", četvrta po redu zimska čarolija, održaće se na Trgu Krajine i parku "Petar Kočić" od 7. decembra do 5. januara, a i ove godine biće bogatiji za klizalište, nastupe domaćih i regionalnih muzičkih grupa, te brojna iznenađenja za posjetioce.

Rekla je ovo direktor agencije "Mint", koja organizuje "Zimzograd", Milena Mijatović na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Istakla je da će ove godine zimski grad biti ljepši, svečaniji i sadržajniji.

- Potrudili smo se da zadovoljimo sve muzičke ukuse, pa ćemo dovesti brojne bendove u "Zimzograd". Na otvaranju 7. decembra u 18 časova biće priređen koncert grupe "Zaa" iz Beograda, ali i tradicionalni dolazak Djeda Mraza sa svjetlosnim performansima. Nakon toga na stejdžu će nastupiti i banjalučki bend "Tupas mene". Narednih dana dolaze nam iz Beograda "Dr Project Point Plank Blues Bend", "Perpetuum mobile", "Ajri FM", "Sevdah bejbi" i "Tribjut bend" Bijelog dugmeta. Posjetioce očekuje i mnogo tamburaša, di džej noći i drugih iznenađenja - rekla je Mijatovićeva, piše "Glas Srpske".

Dodala je da će najmlađi dobiti klizalište u parku "Petar Kočić" na 500 kvadratnih metara.

Gradonačelnik Igor Radojičić istakao je značaj "Zimzograda" kao jednog od najvažnijih elemenata novogodišnjeg programa i sadržaja.

- Želja nam je da se za vrijeme novogodišnjih praznika intenzivno posluje, živi i zabavlja, ali i da grad privuče goste. U novogodišnjoj noći bina će biti postavljena na glavnoj gradskoj ulici Kralja Petra Karađorđevića, a još se pregovara koji muzičari će nastupiti. Režim saobraćaja 30. i 31. decembra biće izmijenjen zbog postavljanja glavne bine i proslave Nove godine. Predložićemo Skupštini grada i produžetak radnog vremena za kafiće. Želimo da upotpunimo ugostiteljske i turističke sadržaje, ali objekti u stambenim zgradama neće raditi duže jer se mora poštovati javni red i mir - kazao je Radojičić, dodavši da će biti okićeni kako centar tako i ulazi u grad.

Naglasio je da će u zavisnosti od programa "Zimzograda", u večernjim satima biti i povremene obustave saobraćaja u centru, kako bi taj dio glavne ulice bio prostor za uživanje i šetnju.

Turisti

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin rekao je da su skoro svi hoteli popunjeni za doček Nove godine, te da će najviše turista doći iz Srbije i Slovenije.

- "Zimzograd" je jedna od atrakcija koja privlači turiste. Dokaz da vrijedi je i to što gradovi u regionu poput Trebinja, Gradiške, Prnjavora i drugih opština žele da se ugledaju na nas i naprave nešto slično - rekao je Barašin.

Foto: Zimzograd/Promo