BanjalukaLive

Thu04262018U Banjaluci počeli "Dani studenata"

alt

Manifestacija "Dani studenata", koja je sinoć otvorena u Banjaluci, okupiće do 28. aprila nekoliko hiljada učesnika.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je sinoć prisustvovao svečanom otvaranju ove manifestacije u Narodnom pozorištu RS, rekao je da se u našem gradu istovremeno odvijaju studentski dani i događaji povodom obilježavanja Dana grada - 22. aprila.

"Dani grada Banjaluke koje obilježavamo ove sedmice odvijaju se pod jednim lajt motivom da je Banjaluka grad mladih, prijatelj djece i prijestonica kulture", rekao je Radojičić, dodajući da te tri odrednice definišu niz događaja, ali i buduće pravce razvoja.

Rektor banjalučkog Univerziteta Milan Mataruga rekao je u obraćanju na skupu da trebaju posebni "Dani studenata", kao svojevrstan podstrek postignućima, inovativnosti i energiji koju studenti pokazuju i to ne samo u učionicama, laboratorijama i na ispitima.

"Biće to dani koji će služiti kao podsjetnik da je Banjaluka grad mladih, jer će narednih 10 dana grad disati i živjeti u ritmu ove manifestacije", naglasio je Mataruga.

Sinoć su na svečanosti dodijeljene i plakete najzaslužnijim za rast i razvoj Studentskog parlamenta Univerziteta.

U okviru ove manifestacije, predviđeno je održavanje više od 50 aktivnosti, koje su podijeljene u studentske sportske igre, koncerte, edukativne radionice, kao i druge sadržaje iz oblasti kulture i zabave. Takođe 25. aprila biće održan i "Dan otvorenih vrata" za maturante srednjih škola iz cijele Republike Srpske, stoji na sajtu Gradske uprave.

Organizovani su i nastupi regionalnih, ali i domaćih bendova, te bioskop i žurka na otvorenom, a 27. aprila planiran je koncert rok grupe "Riblja čorba".


(BLLIVE)