BanjalukaLive

Mon05212018Počela izgradnja Istočnog tranzita

tranzit youtube2403


Gradonačelnik Igor Radojičić i v.d. JP „Putevi RS“ Nenad Nešić ozvaničili su početak radova na izgradnji dijela Istočnog tranzita odnosno nastavak Bulevara Desanke Maksimović ka Krfskoj ulici. Investor ovog projekta su preduzeće "Putevi RS" i Grad Banjaluka, a izvođač radova preduzeće „MG Mind“ ima rok od 90 radnih dana za završetak posla.

Gradonačelnik Igor Radojičić je podsjetio da su radovi na spoju ove saobraćajnice zaustavljeni prije 30 godina.

-Istočni i Zapadni tranzit, nekada su planirani kao obilaznice oko Banje Luke, ali danas su to praktično gradske saobraćajnice. Poslije izgradnje ove dionice, slijedi nam još dosta posla da se završi ova dionica iza stadiona FK „Naprijed“ i da se preko Zelenog mosta spoji istočni i zapadni tranzit - istakao je ovom prilikom gradonačelnik Igor Radojičić.

On je naglasio da je toku izrada projekta novog Zelenog mosta, te da je plan da naredne godine počinje njegova izgradnja.

-Tražićemo eksterna sredstva za početak izgradnje novog mosta u narednoj godini, a takođe je u planu gradnja kružnog toka kod Policijske uprave tako da bi time bio ubrzan saobraćaj u ovom dijelu grada - rekao je gradonačelnik.

V.d. preduzeća „Putevi RS“ Nenad Nešić, kazao je da je predmetna trasa dionice Istočnog tranzita dužine oko 440 metara, planirana je sa dvije kolovozne trake pojedinačne širine tri i po metra za svaki smjer vožnje odnosno ukupne širine 14 metara.

- Vrjednost radova na ovom projektu je 805 hiljada maraka. Kada se završi i kružna raskrsnica kod Rebrovačkog mosta dobićemo sigurniji i brži saobraćaj u ovom dijelu grada - zaključio je Nešić.

Foto: Youtube/ScreenShot