BanjalukaLive

Thu02222018Otvoreno inkluzivno dječije igralište u Obilećevu

igralistegradbl1909


Novoizgrađeno inkluzivno dječije igralište "Svako dobro" svečano je otvoreno u ulici Starine Novaka u banjalučkom naselju Obilićevo.

Igralište su otvorili gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor kompanije Hemofarm Banjaluka Biljana Marković.

Ovo je peto igralište sagrađeno od početka godine u velikoj akciji Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija.

Gradonačelnik je istakao da su u toku različite faze gradnje, projektovanja i slično na još desetak igrališta na različitim krajevima grada.

"U toku su i pregovori sa još nekoliko kompanija koje žele da se priključe akciji izgradnje dječijih igrališta – rekao je gradonačelnik i pozvao i druge da se pridruže, ističući da Grad nudi lokacije u svim dijelovima grada.

Direktor kompanije Hemofarm Biljana Marković, kazala je da svi imaju ista prava i potrebe ali da, često, djeca sa poteškoćama u razvoju, nemaju iste uslove da zadovolje svoja prava i potrebe.

"Većinu igračaka na ovom igralištu prilagođena je djeci sa poteškoćama u razvoju. Želja nam je da, naša djeca, od najranije dobi, kroz igru prihvataju i poštuju različitosti, jer djeca kroz igru uče, rastu i saznaju o svijetu u kojem žive", rekla je Markovićeva, dodajući da je vrijednost igrališta u Ulici Starine Novaka oko 50.000 KM.

Foto: Grad Banjaluka/A. Čavić