BanjalukaLive

Sun04222018Najavljena revitalizacija trim-staze na Banj brdu

tresnjik bllive2407

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, zajedno sa predstavnicima nevladinog sektora, obišao je Banj brdo i najavio obnovu trim-staze koja vodi od podnožja odnosno Rajnerovog vrela do izletišta Trešnjik.

"U skladu sa usvojenim programom zajedničke komunalne potrošnje, Gradska uprava će u ovoj godini revitalizovati jednu od najpoznatijih pješačkih staza koja vodi preko Banj brda. Dužina staze je oko dva kilometra, a za ovaj projekat biće izdvojeno oko 15.000 KM. Ideja je da se staza popravi na dijelovima gdje je to potrebno, da se položi odgovarajući materijal, te da se poprave mostovi. Vjerujemo da ovaj posao možemo završiti u roku od dva mjeseca, zavisno od vremenskih uslova", rekao je Bilčar.

On je napomenuo da je plan da se svake godine uradi po jedna staza, kako bismo dugoročno na raspolaganju imali mrežu staza. Zajedno sa načelnikom Bilčarom u obilsaku su bili i predstavnici Rekreativne zone Banja Luka i Atletskog kluba invalida Vrbas, kao i predstavnici gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Tihomir Dakić iz Rekreativne zone Banja Luka, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da je Gradska uprava prepoznala Banj brdo kao određeni potencijal i naglasio da će revitalizacija šumskih staza, na Banj brdo dovesti još veći broj rekreativaca, kako domaćih tako i onih iz inostranstva koji posjećuju grad.

Član Atletskog kluba invalida Vrbas, Duško Tadić, kazao je da su u rukovodstvu Banjalučke trkačke lige planirali da u junu ove godine, jedna od četiri trke bude održana upravo na Trešnjiku. On je pohvalio gradsko Odjeljenje za komunalne poslove, jer je podržalo revitalizaciju staze na Banj brdu, ali i izgradnju trim-staze u parku „Mladen Stojanović“.

Foto: Arhiva/BLLIVE