BanjalukaLive

Thu05242018Mekdonalds u Gospodskoj ulici

bonel3011

Restoran svjetski poznatog lanca brze hrane "Mekdonalds" trebao bi do proljeća da bude otvoren i u Banjaluci, tačnije u Gospodskoj ulici.

"Glas Srpske" saznaje da će objekat "Mekdonaldsa" biti smješten u prostoru gdje je trenutno prodavnica obuće "Bonel". Tako će se Banjaluka pridružiti svim svjetskim metropolama čiji stanovnici uživaju u popularnim specijalitetima ovog prehrambenog giganta.

Izvor banjalučkog lista rekao je da će se za petnaestak dana znati tačan datum otvaranja ovog objekta.

"Iako je bilo priče da će za potrebe "Mekdonaldsa" biti izgrađen objekat u Boriku, u blizini tržnog centra "Merkator", menadžeri u ovoj čuvenoj američkoj kompaniji su se odlučili za samo srce grada - Gospodsku ulicu", rekao je izvor.

U sjedištu kompanije "Mekdonalds" za BiH u Sarajevu potvrdili su da će uskoro biti otvoren restoran u Banjaluci.

"Do kraja godine bi se trebao postići konačan dogovor a samo otvaranje restorana u najpovoljnijoj opciji bi trebalo biti na proljeće iduće godine. Procedura dobijanja dozvole za je u toku", rekao je direktor marketinga "Mekdonaldsa BiH" Adi Hadžiarapović koji nije želio ni da potvrdi ali ni demantuje da će restoran biti na pomenutoj lokaciji u Gospodskoj ulici.

"Mekdonalds" je lanac restorana brze hrane koji su 15. maja 1940. godine osnovala braća Dik i Mek Mekdonald otvorivši vlastiti restoran u gradu San Bernardino u Kaliforniji. Lanac se počeo širiti 1954. godine, kada je Rej Krok, oduševljen uslugom u restoranu, predložio braći Mekdonald otvaranje novih restorana. U svijetu postoji više od 30.000 ovih restorana u 122 države. Prvi "Mekdonalds" restoran u Jugoslaviji, ujedno i u centralnoj Evropi, otvoren je 24. marta 1988. godine u Beogradu na Slaviji.

(BLLIVE)