BanjalukaLive

Wed04252018Banjaluka: Gradiće se novo igralište

igraliste djeca yay0307

U banjalučkom parku Mladen Stojanović u narednih mjesec dana biće izgrađeno novo igralište koje će gradu donirati kompanija ''Mlijekoprodukt.''

Ovo je prvi ugovor o donaciji dječijeg igrališta koje se gradi u sklopu partnerstva koje je grad Banjaluka ponudio društveno odgovornim kompanijama.

"Očekujem da imamo prvo ovakvo igralište u sedmici prije Dana grada - 22. aprila," rekao je gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, prenosi "Mondo".

Grad će obezbijediti zemljište i potrebne dozvole, dok kompanija donator može da bira projekat i izvođače, može sama graditi igralište, ili donirati sredstva za njihovo gradnju ili rekonstrukciju.

Kompanija "Mlijekoprodukt" za ovaj projekat izdvojiće oko 50.000 KM, a igralište će biti izgrađeno po najsavremenijim standardima, posebno kada je bezbjednost u pitanju.
Zabavni park na ''Kupusištu''

"Neki projekti su veliki poput jednog mega-projekta koji je planiran na Kupusištu, na velikoj zelenoj površini, sa velikim zabavnim parkom, a neki su puno manji, ali sve jednako gledamo sa željom da djeca dobiju što više sadržaja," kaže Radojičić govoreći o gradnji novih igrališta.

"Nama je zadovoljstvo što smo u prilici da poklonimo jedno 'Moja kravica' dječije igralište. Politika poslovanja 'Mlijekoprodukta' je dobrim dijelom i usmjerena prema mlađoj populaciji. Našim akcijama promovišemo važnost porodice koja je ključ srećnog odrastanja djece. Hvala gradu što nam je ustupio jednu od najatraktivnijih lokacija na području grada,'' rekao je šef tima za marketing u ''Mlijekoproduktu'', Vladimir Sandić.

Radojičić je rekao da je grad u prostornim planovima identifikovao oko 60 lokacija za igrališta, što postojećih što novih, a na sastanku sa društveno-odgovornim kompanijama ponuđeno je nešto više od 20 lokacija sa kojima se može operativno raditi kada je riječ o imovinskim odnosima i izdavanju dozvola.

"Trenutno je faza u kojoj je grad ponudio tipski obrazac ugovora u tri varijante. Jedna je donacija kompletnog igrališta, druga je finansijska donacija, treća je donacija usluge. Očekujemo do 31. marta da se, oni koji su se do sada prijavili, opredijele oko tipskih ugovora. Lokacije su ponuđene i na gradskom, prigradskom i na seoskom području," objasnio je Radojičić.

Prošlog mjeseca upućen je poziv društveno odgovornim kompanijama da gradu doniraju dječija igrališta da bi se zadovoljile težnje mještana brojnih mjesnih zajednica, koje žele što više prostora za igru i rekreaciju.

Kako je danas rečeno u Gradskoj upravi, osim za igrališta, postoje inicijative za trim staze i za biciklistička stajališta na kojima bi se iznajmljivali bicikli, a grad će takve ideje razvijati i nuditi kompanijama koje imaju interesa da sarađuju.
(Foto: Yayimages/Ilustracija)