BanjalukaLive

Thu04262018Banjalučke ulice u katastrofalnom stanju, najavljene sanacije

rupa yay3009


Osim na semafore i znakove, vozači u Banjaluci moraju da paze i na rupe i ulegnuća u asfaltu, kojih ovih dana ima više nego inače.

„U centru gladac, okolo jadac“ komentarisali su građani ranije, međutim više ni ulice u samom centru i obližnjima naseljima ne mogu služiti za primjer.

Velika rupa na Rebrovačkom mostu, isped dvorade u Obilićevu, ona kod Gimnazije i rupe oko mosta na Veneciji samo su neke od problema koji muče banjalučke vozače, a pešake dodatno sekira i voda u njima.

Asfalt je u nekoliko ulica isječen i tako ostavljen, dok na većini mjesta radovi nisu ni počeli, već je put sam od sebe vidno propao, piše Blic.

Rupe su postale uzrok kvarova na amortizerima, ali i probijanja guma. Vozač Milovan Aleksić, požalio se da je prije nekidan za dlaku izbjegao veliki udes na Rebrovačkom mostu, izbjegavajući ulegnuti šaht i rupu pored njega.

- Svaki dan idem sa posla kući tim putem i samo čekam kad će nekome da otpadne točak. Kada se prelazi Rebrovači most imate tri izbora – da udarite nekoga u drugoj traci obilazeći udubljenje, ostavite točak u rupi ili okupate pješaka sa druge strane. Katastrofa – priča ovaj vozač.

Dodaje da je skoro nemoguće bezbjedno preći most u četiri časa, kada je najveće gužva i saobraćajni kolaps, te da je njegov kolega nedavno udario drugo vozilo u kružnom toku obilazeći rupu.

Problema imaju i banjalučki instruktori, ali i vozači gradskog prevoza koji tvrde da je teško voziti svaki dan po „izbušenom putu“.

U Gradskoj upravi kažu da udarne rupe nastaju kao posljedica redovne eksploatacije saobraćajnica, a najviše nastaju usljed zime i snijega, niskih temperatura i posipanja soli u svrhu sprečavanja poledice u toku rada Zimske službe.

- Sanacija oštećenja i udarnih rupa na saobraćajnicama otpočeće naredne sedmice. Prvo će se sanirati uži centar i saobraćajnice kojima saobraća javni prevoz putnika – navode u Gradskoj upravi.

Foto: Ilustracija/YAYimages