BanjalukaLive

Wed04252018Zašto je potrebno imati redovan seks?

seks yay1506

Seks sagorijeva 300, a orgazam topi od 60 do 100 kalorija. Zanimljivo, lažni orgazam troši dvostruko više kalorija, za bilo koju pozu da se opredijelite aktiviraćete svih 657 mišića. Zato, popodne iskoristite za "krevetne aktivnosti".

Ženi muškarac može da bude savršena sprava za vježbanje. U knjizi "Ultimativna seksualna dijeta" opisane su najbolje poze za zatezanje određenih dijelova tijela.

Stručnjaci kažu da seks ima bolji učinak od klasičnih vježbi, jer pokreće sve mišiće, ubrzava rad srca i pluća. Pokreću se čak i urogenitalni mišići koji su zapravo glavna zvijezda seksa.

"Kontrakcijom ovog mišića dolazi do erekcije i orgazma kod oba pola. Da bi ovaj mišić bio u dobroj formi potreban je redovan seks", objašnjava trener i fizioterapeut Majk Aunger sa engleskog Univerziteta u Notingemu, prenosi "Super žena".

Premam njegovim savjetima, poza nije presudna, važno je redovno ponavljanje i stalna vježba.

"Ljubljenje troši od 120 do 325 kalorija na sat, a masturbacija oko 150 kalorija. Orgazam će istopiti od 60 do 100 kalorija, a žene koje glume orgazam potroše dvostruko više kalorija", kaže Aunger.
(Foto: Yayimages)