BanjalukaLive

Thu04262018SzP poručio: Ne želimo kod Incka

szp youtube1305


Lider NDP-a Dragan Čavić, predsjednik PDP-a Branislav Borenović, kao i lider SDS-a Vukota Govedarica saopštili su danas da neće učestvovati na sastanku Savjeta za provođenje mira koji organizuje visoki predstavnik u BiH Valentin Incko 8. decembra.

''Prvo očekujem da se Incko izvini za poređenje Dana Republike sa danom NDH'', naveo je Borenović, prenose bh. mediji.

Govedarica je, takođe, istakao da od Incka očekuje da je izvini građanima RS zbog ovog poređenja. On kaže da takav sastanak nema smisla, te da nema namjeru da učestvuje.

Lider Narodne demokratske partije (NDP) Dragan Čavić takođe je otkazao učešće na sastanku Savjeta za provođenje mira u BiH (PIK) koji je sazvao Visoki predstavnik u BiH, rekavši da ga taj sastanak ne zanima, te da se neće odazvati pozivu Incka.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko pozvao je na sastanak lidere političkih stranaka koje čine parlamentarnu većinu na državnom nivou, a koji bi trebalo biti održan 8. decembra.

Na sastanku s Upravnim odborom Savjeta za provođenje mira trebalo je da prisustvuju Bakir Izetbegović (SDA), Dragan Čović (HDZ), Fahrudin Radončić (SBB), Vukota Govedarica (SDS), Branislav Borenović (PDP) i Dragan Čavić (NDP).

Foto: Arhiva/Youtube/ScreenShot