BanjalukaLive

Sun05202018Profesori seksualno iskorištavali studentkinje?

profesor_ucenik

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona podiglo je optužnicu protiv profesora tuzlanskog odjeljenja Pravnog fakulteta Sarajevo Zdravka Lučića i Enesa Durmiševića zbog zloupotrebe položaja i sumnje da su "za prolazne ocjene seksualno iskorištavali studentkinje", objavili su federalni mediji.

U Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona Srni je rečeno je ovo tužilaštvo podiglo optužnice protiv četiri lica zbog sumnje da su počinila više krivičnih djela, ali da identitet lica i detalje optužnica Tužilaštvo ne može otkriti dok nadležni sud ne potvrdi optužnice.

Iz Tužilaštva naglašavaju da oni nisu bili izvor informacije koju su objavili federalni mediji i da, dok Sud ne potvrdi da li postoji osnovana sumnja da je neko počinio krivično djelo, Tužilašto ne može ići u javnost sa podacima iz optužnice.

„Kada Tužilaštvo dobije odluku nadležnog suda da je optužnica potvrđena, tada ona ima status prave istine, i tek nakon toga možemo govoriti o imenima lica i o krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret", rečeno je u ovom Tužilaštvu.

Jasmin Mašić, bivši vozač profesora tuzlanskog odjeljenja Pravnog Fakulteta Sarajevo, osuđen je ranije pred Kantonalnim sudom u Tuzli na dvije godine zatvora zbog navođenja na prostituciju.

(BLLIVE)