BanjalukaLive

Mon05212018Govedarica: Dodik i Izetbegović su u prirodnoj koaliciji

govedarica youtube2410


Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica rekao da je lider SNSD-a Milorad Dodik s Bakirom Izetbegovićem u „prirodnoj koaliciji“ te da je krajnje vrijeme da zaustave strategiju „ja tebe referendumom, ti mene revizijom tužbe protiv Srbije“.

"Dodik i Izetbegović su u prirodnoj koaliciji, a to pokazuju zakoni o akcizama o osiguranju depozita, kojima su htjeli da građanima na leđa stave nove namete i uzmu nadležnosti RS u bankarstvu. Dodik je u Mostaru s Izetbegovićem sve to dogovorio i on je taj koji je svojevremeno prepričao sve telefonske razgovore s liderom SDA", tvrdi Govedarica, prenosi N1.

Na poziv Dodika da se "uozbilji i pribere“, Govedarica je rekao da je lider SNSD-a „taj koji treba da se pribere“, te dodao da ga razumije, budući da je „Dodik pretrpio teške političke poraze i da su ovo njegovi teški politički trenuci“.

Predsjednik SDS-a je dodao da prima platu kao i svaki drugi građain RS i da ona „nije rezultat pljačke, kako to rade neki političari u RS“.

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik pozvao je predsjednika SDS-a Vukotu Govedaricu da se "pribere, uozbilji i prihvati činjenice, jer biti predsjednik jedne partije podrazumijeva bar minimum ozbiljnosti".

"Jedna od tih činjenica je da je SDS u koaliciji sa SDA. Dakle, Govedarica je u koaliciji sa (predsjednikom SDA) Bakirom Izetbegovićem i ne razumijem o čemu on govori kada pominje moje ime uz ime Bakira Izetbegovića. Kao predsjednik Republike Srpske nemam nikakve veze sa Izetbegovićem, niti je partija, čiji sam predsjednik, u koaliciji za SDA", rekao je Dodik Srni na pitanje da prokomentariše izjavu Govedarice da on i Izetbegović ne mogu da opstanu na političkoj sceni jedan bez drugog, poručivši im da "zaustave priče kojima šire strah kod građana, umjesto da im omoguće bolji život i perspektivu u budućnosti".

"Neka Govedarica prestane roniti lažne suze"

On je naglasio da što se tiče boljeg života i perspektive građana o kojoj lažno govori Govedarica, dovoljno ga je podsjetiti na nerazumnu inat odluku SDS da ne podrži zakon o akcizama i time direktno zaustavi ulaganja u puteve, auto-puteve, zdravstvo i poljoprivredu Republike Srpske.

"Zato neka Govedarica prestane roniti lažne suze, neka se iskreno prihvati svog posla i prestane služiti interesima van Republike Srpske, ako već od te iste Republike Srpske prima platu i sve ostale privilegije", poručio je Dodik.

Foto: Youtube/ScreenShot