BanjalukaLive

Wed04252018Govedarica: 2018. će biti godina promjena

govedarica sds2812


Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica je čestitao građanima Republike Srpske predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Govedarica je kazao da vjeruje da će 2018. godina biti godina promjena, koje će donijeti SDS sa koalicionim partnerima.

On je na svečanom prijemu za novinare koju je SDS organizovala u Banjaluci poručio da Republika Srpska mora da bude mjesto jednakih mogućnosti, gdje će ljudi živjeti dostojanstveno i neće biti potrebe za raznim političkim uticajima da bi ostvarili svoju budućnost.

"Optimista sam i na bazi toga gajim nadu da će Srpska uspjeti da se izbori sa svim problemima i da će omogućiti dostojanstvo, perspektivu i bolju budućnost svim građanima", rekao je Govedarica.

On je dodao da SDS to može omogućiti i da će dostojanstveno izaći pred građane na izbore naredne godine.

Izrazio je očekivanje da će 2018. biti godina promjena u kojoj će mnoge ružne i stare navike otići bez obzira što smo u decembru ove godine došli u situaciju da se povećaju poreska opterećenja i da ona budu vidljiva i godini koja dolazi.

On je konstatovao da su ministri iz SDS u Savjetu ministara imali uspješan rad i da je ponosan na ono što su proteklom periodu uradili Mirko Šarović i Dragan Mektić.

Govedarica je kazao da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović obezbijedio i više nego povoljne uslove za izvoz raznih proizvoda od mlijeka, ulja i brašna, te da je deblokirao izvoz za Rusiju i omogućio izvoz u Tursku.

Ministar bezbjednosti Dragan Mektić je, navodi Govedarica, omogućio da se steknu uslovi za skidanje BiH sa sive liste FATF-a, te da je vodio borbu protiv korupcije i terorizma.

Predsjednik SDS je sretne predstojeće praznike čestitao svim novinarima poželivši im puno uspjeha u radu u narednoj godini.

„Koristim priliku da vama koji radite jedan veoma složen i odgovoran posao poželim sve najbolje u 2018. godini“, kazao je Govedarica na svečanom prijemu za novinare povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

Govoreći o proslavi Dana Republike Govedarica je rekao da srpski vojnici treba da prisustvuju obilježavanju ovog važnog praznika jer su oni, između ostalog, i jedini koji na radnoj uniformi nose dvoglavog orla.

„Smatram da bi Milorad Dodik, predsjednik RS, trebalo da pozove srpske pripadnike Oružanih snaga BiH, a da za svoju izjavu da ih ne smatra svojim treba da se izvini“, istakao je Govedarica.

Foto: SDS