BanjalukaLive

Sun05202018Evo zašto je Mladić izbačen iz sudnice (VIDEO)

mladic yt2211 1


Nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću pozlilo je tokom izricanja presude u Haškom tribunalu. Mladićev sin Darko prenio je koje su to riječi dovele do njegovog izbacivanja iz sudnice.

Nakon pauze od pola sata, tokom koje mu je pružana ljekarska pomoć, Mladić je izbačen iz sudnice Haškog tribunala. Mladić je u jednom trenutku ustao i počeo da viče da je „sve pročitano laž“.

„Ovo nije sud, nego NATO komisija“, rekao je Mladić.Mladićev sin Darko je rekao i da je nakon izricanja prvostepene presude „gotovo prvo poluvrijeme“.

„Borićemo se jer je odluka pogrešna. Ratko Mladić je proglašen krivim i prije početka suđenja. Haškom tribunalu nije bilo važno njegovo zdravstveno stanje. Čuli smo danas da ne bi trebalo da posjetite ljekara jer je on loš za vaše zdravlje. Pisaću UN da su mu uskraćena prava na liječenje“, poručio je Darko Mladić, prenosi Sputnik.

Novinare je na konferenciji zanimalo kako se Mladić osjeća i konstatuju da nije pokazao kajanje.

„On žali za svim žrtvama. Ovo nije kraj i ovo nije automatska krivica. On je dehumanizovan u medijima. On ne može da preuzme krivicu za nešto što nije učinio“, rekao je Darko Mladić.Mladićev branilac Dragan Ivetić kaže za Sputnjik da je skrenuo pažnju na Mladićevo stanje u sudnici.

„Odvojen je od nas iz sudnice, tako da nisam u mogućnosti da pratim njegovo trenutno stanje“, rekao je Ivetić za Sputnjik.

Udaljen je uz pomoć straže, po nalogu predsjednika sudskog veća Alfonsa Orija.

Dalje izricanje presude Mladić je pratio iz posebne prostorije preko monitora.

Ori je prethodno saopštio da je pauza u čitanju sažetka presude Ratku Mladiću potrajala duže jer je Vijeće dobilo savjet ljekara da tako postupi.