BanjalukaLive

Tue04242018Dodik-Borenović: Od uvreda do atentata, i meta na čelu

borenovic dodikYT1905


Prepucavanja na relaciji predstavnici opozicije u Srpskoj - predsjednik RS, dostigle su vrhunac. Naime, poslije međusobnih salvi uvreda proteklih dana koje su se mogle čuti u Narodnoj skupštini, naročito poslije "pada" odluke o prodaji akcija "Ljubije", došlo se do pominjanja atentata i stavljanja meta na čelo!

Tako je u petak u Banjaluci, Branislav Borenović, predsjednik PDP, izjavio da Milorad Dodik možda sprema njegovu likvidaciju.

S druge strane, Dodik je rekao da je Borenović odavno njemu, njegovoj djeci i unucima stavio metu na čelo, lažući i spletkareći o imovini koju navodno imaju i kako su je stekli.

Istini za volju, i Borenović i Dodik su jedan drugog prozivali za vrijdnost imovine i njeno porijeklo.

Borenović je rekao da je u svakom trenutku spreman na TV duel o tome čija imovina je vrednija.

"Sa zadovoljstvom prihvatam Dodikov poziv da uporedimo šta ko ima, šta ima moja, a šta njegova porodica. Da uporedimo našu kuću od 390 kvadrata i garažu, i njegove kuće, vile i objekte od desetine hiljada kvadrata. Da uporedimo ko je kako to zaradio, odakle su izvori, da li su plaćeni porezi, pa da vidimo koliko je ko bogat", rekao je Borenović, prenose "Večernje novosti".

Poručio je Dodiku da će odgovarati za milionska sredstva kad bude usvojen zakon o ispitivanju porijekla imovine, da ga Dodik ne može kupiti i da će nastaviti borbu protiv njegove politike, koju je ocijenio pogubnom za Republiku Srpsku.

On je istakao da će Dodik morati da da odgovore na brojna pitanja, poput toga da li je platio sve obaveze prema Srpskoj u sticanju imovine, kao i na to gdje su milijarde maraka.

Predsjednik PDP je rekao da Dodik možda može da ga ućutka nekim sredstvima, ali da ga se ne plaši.

"Branislav Borenović je meni i mojima stavio metu na čelo, a danas se kao i svaka kukavica pokušava sakriti iza opasnih insinuacija da neko sprema njegovu likvidaciju. Ako Dodik upita odakle vam kuće i stanovi i u zemlji i svijetu, onda Dodik sprema likvidaciju. Ako oni neosnovano lažu godinama o mojoj imovini, onda je to borba za istinu. Neće biti da je tako", poručio je Dodik.

Dodik se osvrnuo i na svoje gostovanje na RTRS u emisiji "Pečat", u četvrtak, i dodao da Borenović nijednom rečju nije negirao tvrdnje koje je on iznio u ovoj emisiji, kad je govorio o njegovoj imovini u Banjaluci.

"Sva salva uvreda, laži i podmetanja, koje su mu specijalnost, poslužile su samo da se zamagli suština moje izjave", koliko vrijedi njegova kuća i kakvog imovnog stanja je prije rata bila njegova, a kakvog moja porodica", istakao je Dodik.

Govoreći o Borenovićevoj tvrdnji da je on u ime PDP odbio "Butmirski paket", a da je Dodik tada rekao da je za NATO, dok je pred kamerama tvrdio da je protiv, predsjednik Srpske je ocijenio da "priče o Butmiru, NATO i ostale nebuloze koje je Borenović iznio, služe za zasmijavanje javnosti", prenose "Večernje novosti".

Foto: YouTube/ScreenShot