BanjalukaLive

Mon05212018Banjaluka: Šefovi krim-policije učestvovali u iznudama

policija2609

"Nezavisne novine" objavile imena inspektora koji su sarađivali sa uhapšenima u akciji "Knez 2" i učestvovali u iznudama "teškim" stotine hiljada KM

MUP RS nastavio je akciju razotkrivanja inspektora CJB Banjaluka koji su bili saučesnici Branislavu Smiljaniću (36) i ostalim kamatarima u iznudama više stotina hiljada maraka od 150 oštećenih Banjalučana.

Koliko je Smiljanić bio značajan u lancu kamtara, govori i podatak da su ga policijski inspektori u telefonskim razgovorima oslovljavali sa "šefe", pišu "Nezavisne".

List saznaje da se radi o Goranu Gusku, šefu Krim-policije Policijske stanice Obilićevo, Goranu Vojvodiću, šefu Krim-policije Policijske stanice Lazarevo i Vladi Jurišiću, bivšem inspektoru i portparolu Osnovnog suda Banja Luka.

"Nezavisne" saznaju i da su u vezu sa iznudama i zelenaštvom dovedeni i inspektori Siniša Karanović, Danijel Kovačić i Ognjen Kos.

Na listi je i Predrag Karanović, koji je trenutno zaposlen u obezbjeđenju ličnosti u CJB Banjaluka.

Ovi inspektori su, kako je pojasnio izvor lista, iskorištavali svoj položaj tako što su privodili Banjalučane koji su bili zavedeni u knjigama zelenaša.

CJB Banjaluka juče je zvanično podnio izvještaj protiv Smiljanića, Kaurina, Đenića i Todorovića u kojim ih tereti za 21 krivično djelo.

"Četvorica osumnjičenih terete za 12 krivičnih djela iznude, osam krivičnih djela zelenaštva i krivično djelo pranja novca", saopšteno je iz CJB Banjaluka.

"Nezavisnim" je potvrđeno da su Smiljanić i saradnici dugove utjerivali krvoločnim psima i strujom.

Akcija "Knez 2" trajala je pola godine i sprovedena je u strogoj tajnosti kako je ne bi otkrili Smiljanovićevi insajderi u redovima banjalučke policije.

(MONDO)