BanjalukaLive

Thu05242018Aviolinija Banjaluka - Kuvajt?

aerodrom0809

Ambasador Kuvajta u BiH Mohamed Fadel Kalaf rekao je u petak u razgovoru sa potpredsjednikom Republike Srpske Enesom Suljkanovićem da su pokrenute određene aktivnosti radi što skorijeg otvaranja direktne aviolinije Banjaluka -Kuvajt.

Kalaf je rekao da bi otvaranjem direktne aviolinije bio povećan broj turista u RS, kao dio Bosne i Hercegovine koji bi trebali da posjete u sastavu turističkih ponuda, saopšteno je iz Suljkanovićevog kabineta.

Suljkanović je izrazio zadovoljstvo zbog mogućeg otvaranja avio-linije Kuvajt - Banjaluka, jer bi na taj način bili predstavljeni RS i njeni potencijali.

Takođe je razgovarano o investicijama i zajedničkoj saradnji koju potpredsjednik Suljkanović ima sa "Mostom pomirenja", kuvajtskom humanitarnom organizacijom.

Ambasador je rekao da će se u narednom periodu Kuvajtski fond za razvoj više uključiti na teritoriji Republike Srpske jer ima dosta segmenata u kojima bi mogli sarađivati.

Dogovoreno je da se u narednom periodu održi seminar u Sarajevu gdje bi se zemljama Bliskog istoka predstavila Republika Srpska sa njenim prirodnim ljepotama, saopšteno je iz Suljkanovićevog kabineta.

Suljkanović je irazio i zadovoljstvo u povodu zajedničkih aktivnosti oko pomoći izbjeglicama na području cijele BiH.

(Fena)